Nove informacije o tetovaži Ognjena Vranješa: E, sad si prevršio svaku mjeru!

U nevjerici kako je Ognjen Vranješ uistinu na svoje tjelo istetovirao lik fašiste i četničkog vojvode krivog za monstruozne ratne zločine nad civilima u Drugom svjetskom ratu i potpirivanje zločina nad civilima u agresiji na BiH od 1992. do 1995. godine i nadi kako se radi o fotomontaži odlučili smo pretražiti fotografije fotografa BIH.ba portala.
Autentična fotografija koju je naš fotoreporter napravio na utakmici Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska na stadionu Grbavica 15.10.2018. nažalost pokazuje kako se na desnoj ruci Ognjena Vranješa nalazi lik fašiste čije ime i gnusne zločine ne želimo ni spomenuti. Na onoj Grbavici u kojoj su četnici tokom rata u BiH napravili najgnusnije zločine nad civilnim stanovnicima ovog sarajevskog naselja.

Nejasno je kako je ovakva tetovaža promakla administraciji fudbalske reprezentacije BiH i Fudbalskog saveza BiH. Oni će puno toga morati objasniti javnosti jer su dopuštanjem Ognjena Vranješa da nastupi u dresu reprezentacije BiH sa likom fašiste i četničkog vojvode na ruci nanijeli nemjerljivu štetu i uvredu svim normalnim ljudima u našoj državi. Posebno stotinama hiljada žrtava i njihovih članova porodice koji su u BiH i regionu proteklih stotinu godina nastradali od ruke četničkog pokreta.

Fudbalska reprezentacija BiH zbog ovog propusta administracije Fudbalskog saveza BiH vrlo lako bi mogla slijediti sudbinu hrvatske nogometne reprezentacije koja je zbog fašističkog obilježja na stadionu Poljud kažnjena sa dvije utakmice bez publike.

Ognjen Vranješ više definitivno ne može biti član fudbalske reprezentacije BiH, a isticanjem fašističkih obilježja na zvaničnim UEFA-inom utakmicama teško je prekršio osnovna načela i pravila ponašanja FIFA-e i UEFA-e. Iste prekršaje je isticanjem fačističkih simbola na utakmicama Anderlechta uradio i prema zakonima Europske Unije za šta ga sigurno očekuju dodatne kazne.

Kako je već danas napisano, potpuno je nejasno šta može navesti mladog, uspješnog i popularnog čovjeka da obožava ljude koji su odgovorni za klanja, mučenja, silovanja i istrebljenja hiljada ljudi.