in ,

Održana redovna informativna skupština IZ Stuttgart

Održana redovna informativna skupština IZ Stuttgart
Održana redovna informativna skupština IZ Stuttgart

U nedjelju 18.03.2018.g. sa početkom tačno u 10:00 sati i završetkom tačno u vrijeme podne namaza održana je redovna informativna skupština IZ Stuttgart za 2017. radnu godinu.

Skupština je otvorena odlomkom iz časnoga Kur’ana, a nakon toga su uslijedili izvještaji predsjednika, imama, drugog predsjednika, sekretara, blagajnika, kontrolne komisije, savjetodavnog vijeća, izvještaj o tekućim radovima u prostoru i dvorištu, izvještaj o humanitarnom fondu, izvještaj Sekcije za socijalne kontakte i posjete, te izvještaj o radu kuhinje i restorana.

Nakon podnesenih izvještaja o radu za 2017.g., uslijedile su diskusije i nekoliko pitanja, nakon čega su svi izvještaji jednoglasno usvojeni.

U sljedećoj tački predviđenog dnevnog reda raspravljalo se o izmjeni dva paragrafa postojećeg džematskoga Statuta, što je ustvari zahtjev Ministarstva financija, da bi, nakon nekoliko pojašnjenja novi tekst dvaju paragrafa bio usvojen i poslat u dalju proceduru.

Jedna od tačaka dnevnog reda Skupštine bila je i dopuna članstva Izvršnog odbora nakon podnešene ostavke jednog člana iz rezervnog sastava Odbora, na čije je mjesto izabran Šemsudin Ljubijankić.

Na kraju, a pod tačkom razno, raspravljalo se o nekim operativnotehničkim pitanjima, i tom prilikom su iznešeni vrlo konstruktivni i prijedlozi vrijedni pažnje i razmišljanja. Spomenimo i to da je Skupštinu vrlo uspješno i efikasno vodio Drugi predsjednik IO Dr. Raif Džuzdanović, saopšteno je iz Islamske zajednice u Stuttgartu.

Australija, Pixabay

Studiraj i živi u Australiji

Vrijeme u BiH

Meterolozi upozoravaju: Krajnje neobičan prirodni fenomen stiže u BiH