in ,

Opasan sukob na pomolu: Trumpova administracija ponovo napada demokrate, iznijeli zastrašujuće tvrdnje

Donald Trump
Donald Trump

Portparol Bijele kuće Sarah Sanders žestoko je jučer navečer kritizirala demokrate, nazivajući parlamentarne istrage koje su pokrenuli protiv predsjednika Donalda Trumpa “sramotnima”.
“Danas je predsjednik odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jerry Nadler otvorio sramotnu i već viđenu istragu o lažnim optužbama”, rekla je Sanders.

Ona tvrdi da demokrati na ovaj način zastrašuju američke građane.

“To je sramotno”, dodala je.

Kongresni odbor za pravosuđe koji vode demokrati poslao je jučer 81 osobi, vladinim agencijama i drugim organizacijama zahtjev za dostavu dokumenata u sklopu istrage o mogućoj Trumpovoj zloupotrebi vlasti.

Odbor koji kontroliraju demokrati zahtjeve je poslao članovima Trumpove porodice, bivšim i sadašnjim zaposlenicima, članovima republikanske kampanje i bivšim savjetnicima u Bijeloj kući, kao i FBI-ju, osoblju Bijele kuće i WikiLeaksu.

Među njima su predsjednikovi sinovi Donald Trump mlađi i Eric Trump, Trumpov zet i savjetnik Jered Kushner, finansijski direktor Trumpove fondacije Allen Weisselberg, bivši ministar pravosuđa Jeff Sessions i nekadašnji savjetnik u Bijeloj kući Don McGahn.

“Demokrati maltretiraju predsjednika kako bi skrenuli pažnju sa svog radikalnog programa”, rekla je Sanders. Njihov radikalni program, po njoj, uključuje među ostalim stvaranje socijalističke zemlje od SAD-a i promoviranje “zelenog new deala” koji bi uništio radna mjesta i doveo zemlju do bankrota.

“Zeleni new deal” program je demokrata za borbu protiv klimatskih promjena.

“Američki narod zaslužuje Kongres koji surađuje s predsjednikom kako bi se suočili s ozbiljnim pitanjima poput imigracije, zdravstva i infrastrukture”, istaknula je portparol dodajući da “demokrate više zanimaju jadne političke igre i zadovoljavanje radikalne i ljevičarske baze”.

“Njih ne zanima istina, njih zanima samo mjesto predsjednika”, dodala je Sanders.

Trump je podvalom nazvao veliku parlamentarnu istragu koju su pokrenuli demokrati, ali je ipak zajamčio da će sarađivati.

Strastven poljubac poznate glumice i 20 godina mlađeg muškarca: Korisnici društvenih mreža od njihove veze napravili su urnebesnu šalu

Očajna Karleuša neprestano plače, pjevačica na opasan način liječi tugu nakon majčine smrti, čak ni djeca ne smiju biti s njom