in ,

Otac 13-člane porodice iz BiH vratio 5000 KM, njegovo poštenje nije prošlo nezapaženo…

Bivši borac, tri puta ranjavan i kao takav živi u bijedi skupljajući željezo da bi prehranio i školovao djecu…

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, primila je danas u posjetu Sulejmana Zećirija iz Hadžića, više puta ranjavanog demobilisanog borca Armije Republike BiH, koji je prošle sedmice pronašao novčanik s 5.000 KM i vratio ga vlasniku.

Zajedno sa Zećirijem, susretu s potpredsjednicom Mahmutbegović prisustvovala je i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole.

Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju, ocu osmero djece, koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, potpredsjednica Mahmutbegović je odlučila dodijelit jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

“Želimo podržati Vaše poštenje i Vašu borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed“, kazala je Mahmutbegović tokom susreta, interesujući se za uslove u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri, bivši borac 109. i 145. brigade Prvog korpusa Armije RBiH, koji je rat proveo na Treskavici i drugim bosanskohercegovačkim ratištima, gdje je ukupno tri puta ranjen, kazao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati njegovom vlasniku.

Štaviše, odbio je namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pronalazak.

”Meni je otac rekao da nikada ne uzimam novac koji nisam zaradio, ma u kakvoj situaciji bio, i ja tome učim i moju djecu” kazao je Zećiri.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva da izdržava svoju porodicu baveći se poljoprivredom, a tokom ljeta radi i u šumi.

Najveća mu je želja da odškoluje djecu i da dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano, saopćeno je iz kabineta Potpredsjednice FBiH.

Zahvalio je Mahmutbegović, dodavši da mu mnogo znači što je njegova gesta prepoznata i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke.

PANIKA NA KRUZERU: Hiljade ljudi na karantinu u brodu – putnik ima koronavirus!

Da li je na pomolu potpuni “raspad sistema” u najvećoj instituciji u BiH?