Pogledajte kako Cvijanović besramno bruka BiH: Da li je ovo za zatvora, u nekim državama se leži zbog ovoga!

Besramno blaćenje države koju zastupaš i narušavanje njenog suvereniteta javnim istupima u nekim dijelovima svijeta kažnjivo je zatvorom.

Tako nije i u BiH.

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović zajedno sa partnerom Miloradom Dodikom uporno to radi. Danas je rekla da je očigledno da “BiH niko ne tretira kao ozbiljnu zemlju”.
“Na evropskom smo dnu, jer da nije tako onda bi na samitu u Berlinu učestvovala jedina institucija koja je konstituisana na zajedničkom nivou, a to je Predsjedništvo BiH”, kazala je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da drugim evropskim vođama situaciju u BiH ne treba da objašnjava predsjedavajući Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Novinarima u Banja Luci je rekla da bi kredibilitet, da u Briselu na relevantan način priča o budućim potezima, imao predsjedavajući novog saziva Vijeća ministara.

Ipak, mišljenja je da taj saziv ne može da bude formiran zbog opstrukcija.
“Neko ko je odlazeći dobija priliku za učešće, ali mene to ne iznenađuje. Mnogo je takvih primjera. Ono što se može konstatovati jeste da BiH nije sama od sebe neozbiljna, nego je i drugi tretiraju na taj način”, navela je Cvijanović.

Istakla je da od sastanka u Berlinu nema posebna očekivanja.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francuske Emmanuel Macron organizuju danas u Berlinu sastanak na koji su pozvani predstavnici zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske, Slovenije, te Evropske komisije, a glavna tema razgovora trebalo bi da budu stabilnost i razvoj zapadnog Balkana.