Policija iz Doboja vozaču iz Tešnja oduzela “treptače“

Crna hronika

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, u mjestu Кotorsko, područje grada Doboja, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Mercedes” kojim je upravljalo lice inicijala M.T. iz Tešnja, FBiH, te izvršenim pregledom utvrđeno je da su na istom ugrađeni svjetlosno-signalni uređaji tzv. „treptači“.

Navedeni „treptači“ su oduzeti a licu inicijala M.T. je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa pojačnom kontrolom saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređaje za davanje posebnih svjetlosnih i zvučnih znakova.

Ovom prilikom skrećemo pažnju vozačima da sa maskimalnim oprezom učestvuju u saobraćaju zbog smanjene vidljivosti i klizavih kolovoza koji su specifični za ovo doba godine, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola – saopćeno je iz PU Doboj.

Leave your vote