Prava misterija: Progutao iglu, doktori je pronašli u srcu

Nekoliko dana kasnije doktori su je pronašli na neobičnom mjestu – njegovom srcu.

Sedamnaestogodišnjak se javio u urgentni centar nakon što je osetio bolove u grudima. Ljekarski izveštaj objavljen 29. jula u The Journal of Emergency Medicine navodi da je pacijent osećao oštar bol, koji se širio kroz leđa i pojačavao se tokom ležanja ili kada bi duboko udahnuo.

Rezultat elektrokardiograma bio je abnormalan i doktori su pomislili da je riječ o perimiokarditisu – upali srčanog mišića i okolne membrane. Laboratorijski testovi pokazali su da pacijent u krvi ima povišene nivoe proteina koji ukazuju na povredu srca.

Skeniranjem srca primećen je linearno metalno strane telo u srcu. Predmet je bio oko 3,5 centimetra dugačak i virio je iz donjeg dijela desne komore srca, koja pumpa krv u pluća.

Tinejdžer je isprva rekao doktorima da nije progutao nikakva strana tela, ali je kasnije otkrio da je zašivao nešto na odeći, a da je obično držao igle ustima. Ipak, i dalje je tvrdio da uopšte nije bio svjestan da je progutao jednu.

Doktori su uspjeli da mu tokom operacije odstrane predmet i zaista se radilo o šivaćoj igli, koja je, kako vjeruju, kroz gastrointestinalni trakt stigla do srca, rekao je za portal Lajv sajens Boni Metjus, koji je asistent profesora na odjeljenju za pedijatriju u Medicinskom centru u Vorčesteru u Masačusetsu.

Strana tijela su i ranije pronalažena u srcu, ali veoma rijetko. U Kini su doktori 2016. godine imali slučaj 48-godišnje žene koja je doživjela infarkt nakon što je igla probila grudi i zastala u srcu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.