in

Prelijepa Džejla Ramović je trenutno na turneji u Americi, OVO JE IMALA ZA REĆI o nastupima, planovima za fakultet i svojoj novoj pjesmi

Džejla Ramović je na američkoj turneji sa Marijom Šerifović, a ovo je njen prvi odlazak na ovaj kontinent. Progovorila je o utiscima od početka turneje, te drugim pojedinostima iz svog života: novoj pjesmi, spotu, školovanju i nedavnoj nagradi koju je osvojila.

Počela je turneja po Americi sa Marijom Šerifović. Jesi li zadovoljna?

-Moram reći da sam jedva čekala da krenemo. Jako sam se radovala, jer prvi put sam putovala u Ameriku. Publika već na društvenim mrežama može vidjeti neke prve utiske i potruditi ću da sa svakog koncerta imam fotografije i videa.

Kakva su očekivanja bila prije puta?

-Znala sam da ima dosta publike iz našeg regiona,koji vole da dolaze na koncerte izvođača sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Za mene je sve to novo, ali sam jako zadovoljna da sam tamo i da publici podijelimo radost na koncertima.

Kako su tekle pripreme?

-Marija i ja smo se dobro spremile. Imala sam probe, redovno smo vježbale, tako da sam nastojala da se na tremu zaboravi.

Pjesma „Ruine“ se već uveliko sluša. Kakvi su komentari?

-Prezadovoljna sam jer pjesma ima osam miliona pregleda na Jutjubu. To je velika stvar i raduje me da je publika reagovala dobro na pjesmu.

Premijeru spota dočekala si u školi, na času. Šta kažu tvoji prijatelji iz razreda?

-Ponosoni su na mene i komentari su pozitivni. Velika su mi podrška i uz mene su što mi je drago.

Da li ti profesori ponekad progledaju kroz prste zbog obaveza koje imaš?

-Da, i hvala im. Zaista imam njihovu podršku kako profesora, tako i moje direktorice. Zahvalna su im što imaju razumijavanja. Uvijek su ta za savjet, razgovor i sretna sam što su mi vjetar u leđa.

Da li je ovo neki tvoj stil i muzički pravac kojim želiš ići?

-Da, mislim da jeste. Pokazalo se da je to nešto što publika voli da čuje, tako da se bolje držati oprobanog recepta.

Izjavila si da želiš diplomirati ekonomiju i postati sam svoj menadžer. Hoćeš li realizovati taj cilj?

-Želim da se nakon što završim ekonomsku školu posvetim fakultetu. Ne znam da li ću biti sama sebi menadžer, ali to je jako zahtijevan posao. O tome ću još razmisliti, ali smatram da to mogu raditi samo jako uspješni ljudi.

Izbor „Muzičara godine“ ove godine za tebe je bio iznenađenje. Nagrađena si za najboljeg izvođača pored toliko muških vokala. Jesi li sretna?

-Jesam zaista sam sretna i iznenađena. Hvala svima koji su me izabrali i izglasali. Hvala i medijma na velikoj podršci. Puno mi znači ova nagrada. Za mene je ovo velika čast.

Pismo Bosanca koji radi u Austriji postalo apsolutni hit na Balkanu. Ne bez razloga

Mlada Hrvatica otrovala muškarca antifrizom