in

Prirodni lijek za ciste, čireve i opekotine: Moć ove biljke malo ko zna, a dostupna je svima!

Čuvarkuća se smatra veoma ljekovitom biljkom, upravo zbog svog sastava, koji čine: malinska (jabučna) kiselina, kalcijum malat, mravlja kiselina, mala količina smole, tanini i biljna sluz.

Pomenuti sastav daje čuvarkući zacjeljujuću, antiseptičku, antiinflamatornu i diuretsku moć. Čuvarkuća je pogodna za liječenje mnogih zdravstvenih problema, među kojima izdvajamo ciste i miome, upalu uha, kolitis, upalu mokraćnih kanala, zadržavanje tečnosti, upalu grla i infekcije usne duplje, menstrualne tegobe, opekotine, posjekotine, ranice, čireve, hemoroide, bradavice i konjuktivitis.

Vrlo je važno, sa ciljem da se iskoriste sve ljekovite moći čuvarkuće, da koristite svježe listove za pripremu čajeva i sokova. Čuvarkuća se može koristiti i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu.

ČUVARKUĆA I MED

Prirodni lijek čuvarkuća i med pokazao se veoma djelotvornim u liječenju velikog broja zdravstvenih problema i tegoba. Čuvarkuća i med koriste se za jačanje imuniteta, za bolesti želuca, za ciste i miome, za poboljšavanje varenja, rešavaju probleme sa zatvorom i dr.

Sastojci: 300 grama svježih sočnih listova čuvarkuće i 500 grama prirodnog pčelinjeg meda

Listove čuvarkuće usitnite u sjecku ili ih sameljite u mašini za meso sa sitnom rešetkom, pa ih pomješajte sa medom. Dobijenu smjesu sipajte u teglu koju ćete umotati u foliju, poklopite i odložite da stoji u frižideru. Čuvarkuća i med prirodni lijek konzumirajte ujutru pola sata prije jela, po jednu kašičicu. Nakon pola sata od konzumiranja ovog lijeka nemojte čak ništa ni piti. Ovaj prirodni lijek idealan je i za pročišćavanje organizma, tj. za detoksikaciju od nataloženih štetnih materija koje mogu biti uzročnici za nastanak mnogih bolesti. Probajte ovaj lijek i sami se uvjerite u njegovu djelotvornost.

Čaj od čuvarkuće

Ovaj čaj ima umirujuće dejstvo, može vam koristiti ukoliko patite od bolnih i obilnih menstruacija, grčeva, dijareje, čireva, ili upalnih procesa mokraćnih kanala. Za pripremu čaja od čuvarkuće potrebno vam je 10 grama svježih ili suhih listova čuvarkuće, koje ćete jedno 10 do 15 minuta kuhati u 250 ml vode. Nakon kuhanja, čaj procijedite i ostavite da se ohladi. Pijte šolju ovog čaja ujutru na prazan stomak, a nakon toga na svaki sat uzimajte po gutljaj čaja.

Čuvarkuća i med prirodni lijek za ciste i miome

Kombinacija ova dva ljekovita sastojka još od davnih vremena se koristila za liječenje mnogih ženskih problema, ali i drugih bolesti, tako da su čuvarkuća i med postali jedan od najpoznatijih narodnih lijekova koji ima široku primenu.

Pored ovog lijeka, efikasan je i čaj od čuvarkuće, ali i cjeđeni sok svježih listova čuvarkuće, koji se koristi za razne obloge za liječenje upalnih procesa na koži, za ubode insekata, za kurje oči, bradavice, viseće mladeže i za mnoga druga kožna oboljenja. Takođe se sok od svježih listova čuvarkuće može koristiti i za upalu uha, gdje se pokazao vrlo učinkovitim. U bolno uho nakapajte nekoliko kapljica svježeg soka čuvarkuće, i nakon izvjesnog vremena okrenite uho da tečnost iscuri.

Bijeli luk štiti od bolesti i infekcija! Evo kako djeluje na prazan želudac!

Nevjerovatne tvrdnje Srbijanskog monaha: Hoće da nas dotuku 5G mrežom i čipovanjem, čak i muslimane naseljavaju!