Rast broja novozaraženih u BiH u odnosu na jučer, desetine preminulih

Posljednje Vijesti

Entitetski zavodi i Brčko Distrikt izvjestili o preko 1.600 novozaraženih osoba u Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata. U istom perdio u prijavljena je smrt 46 osoba.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da je u protekla 24 sata evidentirano 475 osoba pozitivnih na virus korona, dok je 16 osoba preminulo.

Zeljković je istakao da je sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Prema njegovim riječima, u RS je i dalje nepovoljna epidemiološka situacija.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci dodao da se radi na proširivanju kapaciteta zdravstvenih ustanova da bi pacijenti mogli biti zbrinuti – prenio je N1.

Zeljković je još jednom uputio poziv građanima da se pridržavaju propisanih mjera, te maksimalno smanje kontakte sa drugim licima.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 4.059 uzoraka, od kojih su 1.123 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 231.036 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 41.068 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 22.726 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 870 pacijenata. Trenutno je aktivno 17.330 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 29 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1012, i to 673 muškarca i 339 žena.

U Brčko Distriktu sedam je novih slučajeva zaraze korona virzusom dok je jedna osoba preminula.

Leave your vote