SASTALI SE “RESPIRATORI” Fikret Hodžić se tajno sastaje sa advokatom Kolićem, ali treća osoba je posebno zanimljiva

Ako je susret Fikreta Hodžića sa Solakovim advokatom Kolićem “zanimljiv”, kako ga tretira “DEPO”, onda je posjeta i razgovor Novalićevog savjetnika Hasana Ganibegovića istom advokatu, u skoro isto vrijeme više nego zanimljiva i po mnogo čemu indikativna. Ako Novalić nije imao nikakve veze sa Solakom i respiratorima, zašto bi savjetnik Ganibegović obilazio njegovog advokata? Portal “DEPO” objavio je danas snimke napravljene na Ilidži, ispred advokatske kancelarije Kadrije Kolića, advokata Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave Civilne zaštite. Kolića je Solak angažirao da ga zastupa u aferi nabavke stotinu respiratora iz Kine o čemu se iz dana u dan javnosti predočavaju novi i sve skandalozniji dokumenti i saznanja.

Na fotografijama, nastalih tokom jutra, kako tvdi “DEPO”, vidi se Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina” kako, navodno, razgovara sa advokatom Kadrijom Kolićem. Proteklih dana, otkako je krenula istraga o poslovanju “Srebrene Maline” javnosti se umjesto njenog vlasnika Hodžića obraćala njegova advokatica Mirna Delalić, pa je prilično neobično što se njen klijent obratio drugom advokatu. “DEPO” piše i da je “u praksi uobičajena zabrana kontakta sa advokatom druge stranke koja je predmet istrage, što po tom pitanju ovaj susret čini vrlo zanimljivim”.

Ovaj portal navodi kako su se pored Hodžića sa advokatom Kadrijom Kolićem ispred njegove kancelarije srele još dvije osobe čiji identitet nije utvrđen, a čije su fotografije također objavljene.

Portalu “SB” iz nekoliko pouzdanih izvora je potrđeno da se sa advokatom Kolićem (na fotogragiji desno u trenerci) jutros sastao i razgovarao Hasan Ganibegović( u farmerkama i sa naočalama), savjetnik Fadila Novalića, predsjednika Vlade Federacije BiH! Kazano nam je i da je cveni automobil marke “Peugeot” koji je parkiran u blizini, vlasništvo savjetnika Ganibegovića.

Ista osoba, dakle Hasan Ganibegović, bila je u društvu Fadila Novalića prije petnaestak dana prilikom svečanog dočeka aviona iz Kina sa osamdeset respiratora.

Fadil Novalić je odmah po otkrivanju afere kazao medijima da on, niti Vlada Federacije BiH, nemaju nikakve veze sa ovim poslom i da je preduzeće “Srebrena malina” u posao sa respiratorima odabrala Federalna upava Civilne zaštite, odnosno njen direktor Fahrudin Solak. Neki dokumeni koji su kasnije objavljeni ozbiljno dovode u pitanje ove tvrdnje premijera Federacije BiH.

Ako je susret Fikreta Hodžića sa Solakovim advokatom Kolićem “zanimljiv”, kako ga tretira “DEPO”, onda je posjeta i razgovor Novalićevog savjetnika Hasana Ganibegovića istom advokatu, u skoro isto vrijeme više nego zanimljiva i po mnogo čemu indikativna. Ako Novalić nije imao nikakve veze sa Solakom i respiratorima, zašto bi savjetnik Ganivegović obilazio njegovog advokata?

Tužiteljstvo BiH koje je pošle nedjelje preuzelo predmet “Respiratori” trebalo bi narednih dana saopćiti da li će i protiv kojih osoba biti pokrenuta istraga.