in , ,

Savjetnica Milorada Dodika progovorila o aferi “Ikona”, evo šta poručuje…

Oglasila se Ana Trišić Babić

“Sporna” ikona tako postaje savršen paravan iza kojeg bi trebalo sakriti diplomatski presedan zbog kojeg ćemo se načekati da u BiH vidimo nekog ozbiljnijeg gosta iz inostranstva, smatra Ana Trišić Babić, savjetnica Milorada Dodika za vanjsku politiku

“Priča se koristi na osnovu nepotpunih podataka i smiješno je da na osnovu fotografije u novinama ili na agencijima počnete nekog da optužujete”, kazala je ona.

Za to vrijeme, kaže ona, valjda treba da zaboravimo da je Rusija, između ostalog, stalna članica Vijeća sigurnosti UN, a Sergej Lavrov jedan od trojice najuticajnih šefova diplomatija u svijetu.

“To što mu je ovdje priređeno je strašno, jer se na sastanku nisu pojavili čak ni savjetnici članova Predsjedništva, a ne treba ni podsjećati da je protokol posjete bio poznat mnogo ranije”, kaže Trišić Babić – prenosi Buka.

NASTAO JE POTPUNI PREOKRET, OGLASILO SE MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA RUSIJE Sergej Lavrov vraća ikonu koju mu je poklonio Milorad Dodik

Valentin Inzko sasvim otvoreno za svjetske medije: “Aleksandar Vučić ne dovodi u pitanje BiH koja bi bila dosadna kad bi imala samo jedan narod”