Njemačka, ilustracija

Sjajna prilika za zaposlenje u Njemačkoj: Prijavite se, uslovi su fantastični!

Posljednje Vijesti

Na Facebook stranici Medicinari Njemačka često možete pronaći vrlo važne informacije o zapošljavanju u ovoj prijateljskoj zemlji. Mnogo su se usrećili upravo tražeći posao preko ove stranice koja broji blizu 20.000 članova.

A danas su Medicinari Njemačka objavili i vrlo važno saopštenje koje će od posebnog značaja biti za one koji planiraju krenuti put Njemačke ili se u ovoj zemlji već nalaze.

Saopštenje pročitajte u nastavku.

”Poštovani medicinari, kako posredujemo već nepunih pet godina, vremenom postajemo zreliji i profesionalniji. U prvom planu ste nam naravno Vi, Vaši interesi i intergracija u Njemačkoj. Upoznati ste sa obavezom priznavanja Vaše diplome u Njemačkoj, kako bi obavljali poslove koji su na nivou Vaše profesije.

U narednom periodu startamo sa programom kompletne pripreme za ispit (Kenntnisprüfung), koji je neophodan kako bi Vaša diploma bila priznata. To uključuje pohađanje kursa njemačkog jezika B2 u matičnoj zemlji i izlazak na ispit. Potom slijedi pohađanje kursa za Kenntnisprüfung u Minhenu (3-4 sedmice), gdje su naravno pokriveni troškovi hrane i smještaja, te izlazak na ispit.

Dobri uvjeti

Uporedo ćemo napraviti zahtjev za radnu dozvolu u agenciji za zapošljavanje i vizu u Njemačkoj ambasadi. Imamo u planu da nakon odobrenja vize počnete raditi kao kvalifikovana medicinska sestra/tehničar, sa platom od 2.300€ brutto (plus dodaci za rad nedjeljom, vikendom i noću), u novoizgradjenom staračkom domu u Stockach am Bodensee, pokrajina Baden-Württemberg. Svi medicinari koji su zainteresovani za navedeni program, mogu nam se javiti u Inbox, te će dobiti sve informacije o projektu.

Trenutno imamo otvoreno deset mjesta. Planirani početak kursa u Minhenu je mart 2018, a početak rada u Njemačkoj je maj 2018, tako da sa kursom njemačkog jezika trebamo početi u što skorijem roku. Dakle, uslovi su: srednja medicinska skola (redovno ili vanredno), odrađena praksa i položen državni ispit, te B1 certifikat njemačkog jezika. Naravno dolazi u obzir ukoliko neko ima i visoku medicinsku skolu i/ili B2”, saopšteno je.

Ukoliko ste dakle odlučili da idete u Njemačku u potrazi za boljim životom, ovo je prilika koja bi vam mogla biti interesantna. Pokušajte…

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.