Amir Zukić

Sjećate li se uhapšenog Amira Zukića? Znate li šta radi danas?

Vijesti

Amir Zukić je bio generalni sekretar Stranke demokratske akcije, a onda je uhapšen zbog organizacije grupe koja se bavila zapošljavanjem u javnim preduzećima. U spektakularnoj akciji je uhapšen i on i njegovi pomagači, a onda je pušten na slobodu.

Razriješen je dužnosti u SDA dok traje postupak protiv njega, a u međuvremenu se veoma rijetko pojavljuje u javnosti i radi ono što je i prije radio – poslanik je u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ne treba iznenaditi ako i njegov postupak svi zaborave i ako izađe na slobodu iako su prve pretpostavke bile da ga očekuje dogogodišnja zakonska kazna.

Optužnica

Prema optužnici Tužilaštva KS-a, Zukić je Safetom Bibićem tokom 2016. godine organizirao grupu kojoj su se pridružili Nedžad i Senad Trako, te Ramiz Karavdić koji su pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama Elektrodistribucije pri Elektroprivredi BiH.

Njih petorica su optuženi za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, te protuzakonito posredovanje.

Potom su, stoji u optužnici, koristeći svoj utjecaj preko Džananovića realizirali ta nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredi. Džananović je optužen za zloupotrebu položaja, dok je na optuženičkoj klupi i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, kojeg terete za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Sjećate li se uhapšenog Amira Zukića? Znate li šta radi danas?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.