in ,

SPREMA SE HAOS Radnici iz Mostara digli glas protiv Čovića i HDZ-a: Najavljuju velike proteste u Sarajevu!
Radnici mostarskog “Aluminija” danas su protestom u mjestu Čule kraj Mostara htjeli skrenuti pozornost na moguću katastrofu i gašenje nekadašnjeg hercegovačkog giganta.

Predsjednik Sindikata Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako radnici simboličnom blokadom trafo stanice u Čulama skreću pozornost Vlade FBiH i sveukupne BiH politike da se poduzme nešto po pitanju rješavanja problema.

”Među radnicima vlada opravdani strah. Radnici su u grču i u borbi za svoja radna mjesta i nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi.

Biokšić je pozvao istražne organe da istraže dugogodišnji kriminal u Aluminiju za koji radnici nisu odgovorni, ali i najavio dolazak i protest u Sarajevu, ukoliko ne dođe do pomaka u rješavanju problema.

“Poduzet ćemo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Ovaj protest je prva stanica, iduća će biti Sarajevo ako se u međuvremenu nešto ne riješi i ako se ne poduzmu neki konkretni koraci u rješavanju našeg problema”, dodao je Biokšić.
”Nadamo se da će Vlada FBiH svatiti ovu ozbiljnost problema i da će poduzeti neke odgovarajuće korake. Ranije smo više puta slali dopise za sastanke premijeru i resornom ministru i tražili smo da ih upoznamo s problemom, da vidmo njihovo stajalište. Međutim do sastanaka nije došlo nikada nismo pozvani i ne znamo zašto izbjegavaju sastanke s nama”, rekao je predsjednik Sindikata – prenosi Bljesak.

SKANDAL POTRESA BALKAN Bubnjar Dine Merlina rekao kako bi na proteste u Mostaru ‘poslao tenk’!

Zdravko Mamić preuzima klub u Premijer ligi BiH!?