in

Tony Cetinski dirljivim statusom prisjetio se nikad prežaljenog Toše Proeskog: Život stvarno nije fer

Prošlo je 13 godina od smrti velikog umjetnika

Tony Cetinski prisjetio se kolege i prijatelja Toše Proeskog, koji je tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine na autocesti kod Nove Gradiške.

– 13 dugih godina. Sutra negdje u ovo vrijeme napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer… Pitaš me gdje sam i što radim? Na cesti naravno i odvratna je kiša, ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Bit će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat”, napisao je Cetinski na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

“13 dugih godina “ Sutra negdje u ovo doba napustio si nas fizički ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer ….😢 Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem…. Na cesti sam naravno i odvratna je kiša ali tvoj osmjeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Biti će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. TI SI ANĐEO DOBROTE. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat ❤️🙏🏻🇲🇰

A post shared by Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski) on

Proeski je poginuo na autocesti kod Nove Gradiške u 26. godini te u suzama ostavio hiljade fanova s područja čitave bivše Jugoslavije. Tragičnom saobraćajnom nesrećom zaustavljena je blistava karijera u usponu mladog makedonskog muzičara koji je osvajao glasovnim sposobnostima i karakterom.

Tokom karijere stekao je velik broj fanova u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Pamtit ćemo ga kao humanistu. Godine 2003. dobio je humanitarnu nagradu Majke Tereze, kao UNICEF-ov ambasador dobre volje pomagao je djeci, a njegova pjesma “This world” postala je UNICEF-ova himna.

KORONA BROJKE DIVLJAJU – U Njemačkoj i Češkoj novi crni rekord, u Francuskoj policijski sat

Izolovano ostrvo za koje skoro niko ne zna: Ovdje čuvaju najopasnije viruse na svijetu!