in ,

U stanu prepunom smeća pronađena potpuno divlja djevojčica, ne zna ni pričati! Majka se ponašala kao da se ništa nije desilo….

Policija u specijalnim zaštitnim odijelima spasila je polugolu petogodišnju djevojčicu koja je živjela u jednom stanu punom smeća u prijestonici Rusije.

Djevojčica čije je ime Ljubov (Ljubav) bila je bolesna i dehidrirana, nije umjela govoriti i bukvalno je bila do guše u smeću.
Izgladnjela djevojčica je pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke Irine Garaščenko (47). Portal Life.ru prenosi da su policajci morali obući specijalna zaštitna odijela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i žoharima. Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala.

– Ona ne zna govoriti, samo ispušta neke neartikulirane zvukove. Ponudili smo joj da pije vode i popila je dvije litre odjednom – naveli su istražitelji.

Ruski mediji su djevojčicu prozvali Movgli, po ugledu na dječaka koji je odrastao sa zvijerima, junaku “Knjige o džungli”. Međutim, njoj društvo nisu pravili ni psi ni mačke.

– Đubre koje se raspada smrdilo je nesnosno. Umalo se nismo onesvijestili od prizora koji smo zatekli u stanu i smrada. Djevojčica je sjedila pored prozora u kuhinji. Bila je skoro gola, na sebi je imala samo kapu i nekakvu pocijepanu majicu. Plakala je. Hrane nije bilo i svuda su bili žohari – rekao je jedan od komšija koji je prvi ušao u stan prije nego što je pozvao policiju.

Komšije navode da je majka Irina Garaščenko (47) prije pet godina došla s kćerkom i da je poslije rekla da je djevojčica otišla živjeti kod bake. Otac djevojčice je deportiran u Ukrajinu. Komšije navode i da je majka djevojčice izgledala normalno, uvijek je bila propisno obučena i tvrdila je da radi na održavanju čistoće u susjednom stambenom bloku.

Majka djevojčice pojavila se u stanu nekoliko dana nakon što je policija odvela djevojčicu i smjestila je na liječenje. Komšije su pozvale policiju, koja je uhapsila majku monstruma. Vjeruje se da malena, otkad se rodila, nije izašla iz stana i nije imala nikakav kontakt s drugim ljudima osim s majkom. Protiv nje je podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta i pokušaj ubistva.

TUGA DO NEBA Niko ne zna kako će majka Suzana ovo preživjeti

Krenuli na kafu pa poginuli? Poznat identitet stradalih u stravičnom udesu u Bosanskoj Krupi