in ,

Velika policijska akcija u BiH, uhapšeni “reketaši” ugostiteljskih objekata: Nema više “popisivanja šanka” nakon radnog vremena…

Osobe koje su lišene slobode sumnjiče se da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te prisiljavali vlasnike da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine

Uprava policije Tuzlanskog kantona provodi aktivnosti na području ovog kantona u vezi s počinjenjem više krivičnih djela, uključujući iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Realizirani su pretresi na pet lokacija i pet osoba je lišeno slobode – potvrdili su u MUP-u Tuzlanskog kantona.

– Ppočeli smo realizaciju akcije kodnog naziva ‘Objekt’ nakon višemjesečne istrage, a prema nalogu Općinskog suda Živinice te uz nadzor Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Izvršen je pretres na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona. Osobe koje su lišene slobode su s područja Tuzle, Živinica i Banovića – izjavio je novinarima direktor Uprave policije TK Dževad Korman.

Osobe koje su lišene slobode sumnjiče se da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te prisiljavali vlasnike da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine.

Prilikom pretresa ovih osoba pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količini naoružanja i municije različitih vrsta kalibra, a pronađeno je i više mobilnih aparata i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšena lica će biti predata u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Od danas u BiH uvedena velika promjena u saobraćaju, kazne su do 500 KM!

Otkriven cijeli cjenovnik: Pogledajte koliko košta lažna diploma u BiH!