in ,

Zašto je otkazan najavljeni sastanak čelnika NSBiH i selektora Prosinečkog. Nešto kao da se kuha…

Najavljeni sastanak selektora naše reprezentacije Roberta Prosinečkog s čelnicima Nogometnog saveza BiH jutros nije održan, saznaje „Avaz“ u Nogometnom savezu BiH.

Poslije loše odigrane utakmice i poraza u Atini (2:1), koja nam je najvjerovatnije zatvorila vrata direktnog plasmana na Euro 2020., jučer su svi bili preumorni i pod jakim emocijama, tako da je odlučeno da se razgovori obave nakon još jedne prespavane noći.

– Zaključak je da se u miru, nije bitno dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira kompletna situacija. Prvo u užem krug sa selektorom, kako bi se pronašli razlozi ogromnih oscilacija u pristupu na samom terenu. Ipak, konačnu odluku ne može donijeti sam ni predsjednik, ni sekretar, ni bilo ko, jer se mora ostaviti prostor i za sve što je predviđeno Statutom. Također, prvo se mora uključiti struka, odnosno Tehnički komitet, pa Komisija za savjetovanje i posredovanje koja je, na kraju krajeva, i predložila Robija za selektora, a onda na kraju i sam Izvršni odbor – javlja izvor Avaza iz kuće bh. fudbala.

Navodno, sastanak između selektora i čelnika Saveza sigurno neće biti održan do 17 sati.

Sebija Izetbegović kao jedini kandidat ponovo izabrana za dirketoricu KCUS-a

Ovaj grad će roditelje za svako novorođenče nagraditi sa 10.000 eura