Zbog smoga i guste magle otkazani svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, u Sarajevu će tek u utorak, 10. decembra, doći do promjene vremena.

Danas su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo otkazani skoro svi letovi usljed vremenskih neprilika koje su izazvane gustom maglom i smogom.

Magla stvara slabu vidljivost, zbog čega dolazi do problema u odvijanju zračnog saobraćaja.

Otkazani su letovi sa Sarajevskog aerodroma za Berlin, Rijad, Zagreb, Budimpeštu, Minhen, Dohu, Istanbul… Također, otkazani su i svi letovi za Sarajevo iz Budimpešte, Beograda, Beča, Minhena i Zagreba, a na Sarajevski aerodrom nisu mogli sletjeti avioni iz Berilina i Istanbula.

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučaju prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo u petak je proglasilo epizodu „pripravnosti“ za kompletno područje.

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, u Sarajevu će tek u utorak, 10. decembra, doći do promjene vremena, usljed čega može očekivati umjereni vjetar sjevernog smjera i slaba kiša, koja bi mogla popraviti situaciju po pitanju smoga i magle u gradu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.