in

Željka Cvijanović poručila: Znam šta je teslićko-tešanjsko ratište, pretražuju po pogrešnim grobljima

Vukota Govedarica i Željka Cvijanović
Vukota Govedarica i Željka Cvijanović
Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Željka Cvijanović izjavila je sinoć na predizbornom skupu u banjalučkom naselju Paprikovac da je sigurna u pobjedu SNSD-a i koalicionih partnera jer, kako je rekla, vode računa o RS i njenim građanima i to je politika pobjede, za razliku od druge strane koja vodi politiku izdaje – prenose Nezavisne.

Ona je naglasila da je njena politika sasvim drugačija od politike druge strane koja je u proteklom periodu pokazala kakva je njihova politika dodavši da su od prvog momenta kad su sjeli u sarajevske fotelje prodali su sve i jedan interes RS samo da bi ih zadržali.

Navela je kako “već zna šta joj druga strana sprema, šta smjeraju, kakve podvale pripremaju, te da čak plaćaju ljude da daju izjave u kameru s ciljem njene diskreditacije”.

“I, za razliku od Vukote Govedarice, znam i šta je probijanje koridora, šta je Vozuća, šta je teslićko-tešanjsko ratište, šta je Motajica. Moj otac je bio jedan od osnivača teslićke brigade koja je imala više od 9.000 boraca gdje je od prvog do zadnjeg dana rata bio načelnik artiljerije. Ranjavan je i odlikovan za hrabrost.

Mogu im samo reći da tamo gdje prave priloge, pretražuju po pogrešnim grobljima i poručujem im da iako sam žena nisam dezerter. Otac mi nije kupio stan u Novom Sadu i sklonio me, a mogao je kao oficir. Također, drugog sina sam rodila u ratu u prnjavorskoj bolnici gdje sam ležala zajedno sa ranjenicima, uključujući i one koji su dolazili sa ratišta na kojem je bio moj otac”, rekla je Cvijanović – prenose Nezavisne.
Govoreći o položaju Srba u FBiH, ona je navela da SNSD kao partija koja tamo dugo funkcioniše, ona je rekla da osjećaju obavezu i prema Srbima koji žive u tom entitetu, jer su, zaključila je, obespravljeni u svakom smislu.

Sead Kolašinac

Arsenal na zvaničnoj stranici objavio odlične vijesti: Ovo će obradovati Prosinečkog!

Foto: Crna-hronika.info

Autobus pun djece iz BiH se zabio u kamion u Italiji, ima mrtvih i povrijeđenih!